31-07-2008 09:36
Farfalle z warzywami i szynką
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- 25 dag makaronu farfalle (kokardki)
- 1 cebula
- ząbek czosnku
- 25 dag pieczarek
- 2 marchewki
- 2 cukinie małe
- 1 łyżki oleju
- szklanka rosołu warzywnego
- 10 dag twarożku z ziołami
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka tymianku
- 15 dag szynki
Przepis
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Pieczarki pokroić na ćwiartki.
Cukinie i oskrobaną marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Cebulę zeszklić i dodać czosnek z pieczarkami. Dodać rosół, serek, dodać starte warzywa i wymieszać. przyprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Szynkę pokroić w paski i wraz z makaronem dodać do warzyw.
Przepis dodał użytkownik inis1984
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.