Trwa ładowanie...
d3tjzh2
31-07-2008 09:36

Farfalle z warzywami i szynką

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3tjzh2
Składniki
  • 25 dag makaronu farfalle (kokardki)
  • 1 cebula
  • ząbek czosnku
  • 25 dag pieczarek
  • 2 marchewki
  • 2 cukinie małe
  • 1 łyżki oleju
  • szklanka rosołu warzywnego
  • 10 dag twarożku z ziołami
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 15 dag szynki
Przepis

Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Pieczarki pokroić na ćwiartki.
Cukinie i oskrobaną marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Cebulę zeszklić i dodać czosnek z pieczarkami. Dodać rosół, serek, dodać starte warzywa i wymieszać. przyprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Szynkę pokroić w paski i wraz z makaronem dodać do warzyw.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3tjzh2
d3tjzh2
d3tjzh2
Więcej tematów
d3tjzh2