Trwa ładowanie...
d1znt9c
30-07-2008 16:43

Krajanka z kremem mokka

Przepis
3.0
(1 głos)
Oceń:
d1znt9c
Składniki
  • Ciasto:
  • 10 dag cukru
  • 6 dag mąki
  • 8 żółtek
  • 4 białka
  • 2 dag mąki ziemniaczanej
  • 8 dag mielonych migdałów
    • Nadzienie:
  • 1/2 litra mleka
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 5 łyżek cukru
  • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 25 dag masła
  • 3 łyżki cukru pudru
Przepis

Żółtka utrzeć z 5 dag cukru, białka ubić z pozostałym cukrem i połączyć z żółtkami. do masy jajecznej dodać obie mąki i migdały.
Ciasto piec w piekarniku (220 st.) 12 minut.
Placek przekroić wzdłuż na 3 pasy.
Budyń ugotować z mlekiem, cukrem i kawą, odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodając zimny budyń.
Dwa pasy posmarować masą i ułożyć jeden na drugi. Na wierzch położyć trzeci pas ciasta. Wierzch posmarować kremem.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1znt9c
d1znt9c
d1znt9c
Więcej tematów
d1znt9c