29-07-2008 19:49
Sałatka z tuńczyka i jajek
Przepis
3.3
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 5 jaj
- puszka tuńczyka
- 2 średnie cebule
- puszka kukurydzy
- ser żółty
- majonez
Przepis
Białka kroimy na drobną kostkę i układamy pierwszą warstwę. Następnie cebula w drobną kostkę, co stanowi drugą warstwę. Kolejna warstwa to pół puszki tuńczyka dobrze wyciśniętego z sosu. Pokrywamy to wszystko majonezem. Następnie puszka kukurydzy. Na to ucieramy na drobnej tarce ser żółty. Następnie kładziemy pozostałą część tuńczyka. Pokrywamy to majonezem. Ostatnią warstwę stanowią starte żółtka. Sałatka najlepiej smakuje jak postoi trochę w lodówce.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.