Trwa ładowanie...
dlv6l3u
29-07-2008 19:28

rurki warzywne

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dlv6l3u
Składniki
  • 2 jaja
  • szklanka mleka
  • szklanka wody
  • 200g maki
  • 1 brokuł
  • 3-4 marchewki
  • 300g pieczarek lub grzybów leśnych (w sezonie)
  • 250g żółtego sera startego
  • oliwa
  • masło
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • natka pietruszki
  • papryka czerwona i chilli
  • Kilka liści pora
  • i pomidorki koktajlowe do dekoracji.
Przepis

Ugotuj marchewkę i brokuł na miękko w oddzielnych garnkach. Przesmaż na maśle obrane i poszatkowane w kosteczkę grzyby.Dopraw je solą i pieprzem, dodaj natkę z pietruszki. Z dwóch jaj, szklanki mleka, szklanki wody, szczypty soli i 200 g mąki miksuj gładkie ciasto naleśnikowe. Smaż stertę naleśników na gorącej patelni przesmarowanej oliwą za pomocą pędzelka. Przygotuj kolejno 2 różne farsze. Zmiksuj brokuły na krem, dodaj posiekaną pietruszkę (2 łyżki), połowę startego w sera, dopraw pieprzem i solą. Zmiksuj marchewki, dodaj gałkę muszkatołową, starty ser, 1 łyżeczkę papryki w proszku, szczyptę chili.Dopraw solą i wymieszaj. Nakładaj na część naleśników pasek grzybów, pasek marchewki i zawijaj w rurki. Na drugą część nakładaj pasek siekanych jaj a na nie pasek brokułów i zawijaj w rurki. Połóż na żaroodpornym talerzu i zapiecz ok 20 minut. Dekoruj połówkami pomidorków i krateczką z pora.

Przepis dodał użytkownik bodeta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dlv6l3u
dlv6l3u
dlv6l3u
Więcej tematów
dlv6l3u