Trwa ładowanie...
d48ct9w
29-07-2008 17:20

Okoń morski z marynowanymi szparagami

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d48ct9w
Składniki
  • Po 1 filecie okonia morskiego na osobę, 2 pęczki białych szparagów
    • ? sól, biały pieprz, sok z 2 cytryn, 100 ml jasnego sosu sojowego
    • ? 1 łyżka zielonej pasty curry.
Przepis

Szparagi myjemy, odcinamy dolne, zdrewniałe końcówki i obieramy. Podgotowujemy 15 minut na półtwardo i po schłodzeniu dokładnie obtaczamy sosem sojowym i odstawiamy w chłodne miejsce.

2. Filety skrapiamy sokiem z cytryny, od środka smarujemy pastą curry, solimy i przyprawiamy białym pieprzem. Do środka wkładamy szparagi, rolujemy filety i spinamy specjalnymi igłami lub wykałaczkami. Odstawiamy na dwie godziny aby się zamarynowały filety.

3. Rybę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170-180'C około 30 min. Możemy równiez tak przygotowaną rybę wrzucić na grilla

Przepis dodał użytkownik bozena.kowalewska6

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d48ct9w
d48ct9w
d48ct9w
Więcej tematów
d48ct9w