Trwa ładowanie...
d3p4uh5
29-07-2008 17:15

pieczone warzywa

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d3p4uh5
Składniki
  • 4 pory
    • ? 2 łyżki oliwy z oliwek
    • ? 4 pomidory
    • ? 2 ząbki czosnku
    • ? po łyżce soku z cytryny i posiekanej bazylii
    • ? sól, pieprz
    • ? 3 łyzki miękkiego masła
Przepis

Pory myjemy i przekrajamy wzdłuż. Kładziemy na folii aluminiowej rozłożonej na kratce grilla. Smarujemy oliwą, a następnie opiekamy ok. 3 min. z każdej strony.

2. Na kratce kładziemy również podzielone na cząstki pomidory i opiekamy conajm. 2 min.

3. Przekładamy na półmisek i posypujemy 1/2 rozgniecionego czosnku, odrobiną soli i pieprzu i skrapiamy sokiem z cytryny.

4. W międzyczasie roztapiamy masło, dodajemy resztę czosnku i bazylię. Przyprawiamy.

5. Polewamy pory masłem z przyprawami i ponownie pieczemy kilka min.

Ocena przepisu

54,543,532,521,510,50

Przepis dodał użytkownik bozena.kowalewska6

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3p4uh5
d3p4uh5
d3p4uh5
Więcej tematów
d3p4uh5