28-07-2008 12:21
Twarogowa tarta
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 15 dag margaryny
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka oleju
- 1 łyżeczka margaryny
- nadzienie:
- 45 dag twarogu, 2 łyżki mąki
- 4 jaja
- szczypior
- sól, pieprz
Przepis
Margarynę posiekać z mąką, solą, olejem i 1/3 szklanki wody, zagnieść ciasto.
Piec w temp. 200 stopni 15 minut.
twaróg utrzeć z żółtkami, solą, pieprzem i mąką, ubitą pianą z białek i szczypiorem.
Na ciasto wyłożyć masę i piec jeszcze 20 minut.
Przepis dodał użytkownik inis1984
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.