Trwa ładowanie...
d3i0c51
28-07-2008 12:21

Twarogowa tarta

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3i0c51
Składniki
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 15 dag margaryny
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1 łyżeczka margaryny
    • nadzienie:
  • 45 dag twarogu, 2 łyżki mąki
  • 4 jaja
  • szczypior
  • sól, pieprz
Przepis

Margarynę posiekać z mąką, solą, olejem i 1/3 szklanki wody, zagnieść ciasto.
Piec w temp. 200 stopni 15 minut.
twaróg utrzeć z żółtkami, solą, pieprzem i mąką, ubitą pianą z białek i szczypiorem.
Na ciasto wyłożyć masę i piec jeszcze 20 minut.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3i0c51
d3i0c51
d3i0c51
Więcej tematów
d3i0c51