Trwa ładowanie...
d1dbgpn
28-07-2008 11:47

Pierożki z powidłami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1dbgpn
Składniki
  • 2 jaja
  • 2 łyżeczki soli
  • 250 g śliwkowych powideł
  • 1 kieliszek rumu
  • 300 g mąki
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 żółtko
  • 100 g masła
  • 200 g tartej bułki
  • cukier puder
Przepis

Z mąki, jaj, soli i pół szklanki wody zagnieść ciasto. odstawić je na pół godziny.
do powideł dodajemy rum, cynamon. Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki i na każdy kłaść łyżeczkę powideł, brzegi ciasta sklejać żółtkiem. pierogi gotować 8 minut. Bułkę tartą zrumienić i obtoczyć w niej pierożki następnie obsypać pudrem.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1dbgpn
d1dbgpn
d1dbgpn
Więcej tematów
d1dbgpn