27-07-2008 22:44
bułeczki serowe
Przepis
4.2
(5 głosów)
Oceń:
Składniki
- 0.5 kg mąki pszennej wrocławskiej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru
- 3 jajka
- 400 g twarogu tłustego (może być też twaróg śmietankowy)
- 2 łyżeczki soli
- 1/4 szklanki mleka
Przepis
Wymieszać w wysokim naczyniu: mąkę, sól, cukier i proszek do pieczenia. Do naczynia dodać pokrojony na małe kawałki twaróg oraz jajka. Dodać mleko i mieszać aż do uzyskania "gładkiego ciasta". Na suchy blat wysypać garść mąki i formować bułeczki. Kłaść uformowane bułeczki na wysmarowaną tłuszczem blachę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 st. Celsjusza na około 15 minut.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.