Trwa ładowanie...
d4e35ip
27-07-2008 20:30

Chili con carne

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d4e35ip
Składniki
  • 25 dag czerwonej fasoli
  • 75 dag wołowiny
  • 25 dag pomidorów
  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 papryczka chili
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • 2 łyżki oleju
Przepis

Fasolę wymoczyć i ugotować w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek posiekać.
Mięso pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni.
Dodać cebulę, czosnek i dusić na małym ogniu. Mięso przełożyć do rondla i wymieszać z ugotowaną odsączoną fasolą. Doprawić pieprzem, papryką chili w proszku, solą i słodką papryką w proszku.
Pomidory obrać ze skórki. Paprykę pokroić w paseczki i wymieszać ją z mięsem.
Wrzucić papryczkę chili i dusić pod przykryciem około 1 i 1/2 godz.
Wkroić pomidory i dusić jeszcze 15 minut.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4e35ip
d4e35ip
d4e35ip
Więcej tematów
d4e35ip