Trwa ładowanie...
d11i16y
25-07-2008 19:46

Naleśniki po chińsku

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d11i16y
Składniki
  • Na ciasto naleśnikowe:
  • 1 szklanka mąki
  • jajko
  • 2 szklanki mleka
  • sól
  • 1 łyżka oleju lub stopionego masła.
  • Wyjdzie około 12 naleśników.
  • Na farsz:
  • 2 filety z kurczaka
  • bułka tarta
  • jajko
  • opakowanie mieszanki chińskiej (mrożonka)
  • sól
  • pieprz
  • przyprawy
  • olej
Przepis

Ciasto naleśnikowe: szklankę mąki wymieszaj z jajkiem, 2 szklankami mleka i szczyptą soli. Odstaw na pół godziny. Potem połącz z łyżką oleju lub roztopionego masła. W międzyczasie przygotuj farsz: warzywa (mieszankę chińską) obsmaż na 2 łyżkach oleju, przykryj i podduś dodając sól, pieprz i przyprawy według smaku. Następnie usmaż filety z kurczaka w panierce na złoty kolor (jak "schabowe"). Usmażone naleśniki składaj w rożki napełniając pokrojonym w paski mięsem i warzywami.

Przepis dodał użytkownik bodeta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d11i16y
d11i16y
d11i16y
Więcej tematów
d11i16y