Trwa ładowanie...
d3s5516
23-07-2008 19:39

Trochę orientu...

Przepis
4.0
(1 głos)
Oceń:
d3s5516
Składniki
  • 1/2 kg cielęciny
  • czerwona cebula
  • łyżeczka imbiru
  • ząbek czosnku
  • 1/2 l bulionu drobiowego z kostki
  • łyżka miodu
  • łyżka octu winnego
  • 6 łyżek oleju
  • 10 dag orzechów włoskich
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • kilka gałązek natki
  • sól, pieprz
Przepis

1. Mięso pokroić na małe kawałki. Cebulę pokroić w krążki. Czosnek posiekać.
2. 1/2 oleju rozgrzać na patelni, wrzucić mięso, oprószyć solą, pieprzem i imbirem. Smażyć 3 minuty. Wyjąć osączyć na papierze śniadaniowym.
3. Łyżkę sosu sojowego, bulion, miód i ocet winny wymieszać. Na gorący olej ze smażenia mięsa wrzucić orzechy, zrumienić. Dodać cebulę, smażyć 2 minuty.
wrzucić mięso, wlać bulion z dodatkami, gotować bez przykrycia około 15 minut.
4. Białko, resztę sosu sojowego i mąkę ziemniaczaną ubić trzepaczką, dodać do potrawki, delikatnie wymieszać.
5. Potrawkę rozłożyć na talerze, udekorować natką. podawać z ryżem.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3s5516
d3s5516
d3s5516
Więcej tematów
d3s5516