23-07-2008 19:39
Trochę orientu...
Przepis
4.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- 1/2 kg cielęciny
- czerwona cebula
- łyżeczka imbiru
- ząbek czosnku
- 1/2 l bulionu drobiowego z kostki
- łyżka miodu
- łyżka octu winnego
- 6 łyżek oleju
- 10 dag orzechów włoskich
- 2 łyżki sosu sojowego
- łyżka mąki ziemniaczanej
- kilka gałązek natki
- sól, pieprz
Przepis
1. Mięso pokroić na małe kawałki. Cebulę pokroić w krążki. Czosnek posiekać.
2. 1/2 oleju rozgrzać na patelni, wrzucić mięso, oprószyć solą, pieprzem i imbirem. Smażyć 3 minuty. Wyjąć osączyć na papierze śniadaniowym.
3. Łyżkę sosu sojowego, bulion, miód i ocet winny wymieszać. Na gorący olej ze smażenia mięsa wrzucić orzechy, zrumienić. Dodać cebulę, smażyć 2 minuty.
wrzucić mięso, wlać bulion z dodatkami, gotować bez przykrycia około 15 minut.
4. Białko, resztę sosu sojowego i mąkę ziemniaczaną ubić trzepaczką, dodać do potrawki, delikatnie wymieszać.
5. Potrawkę rozłożyć na talerze, udekorować natką. podawać z ryżem.
Przepis dodał użytkownik inis1984
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.