20-07-2008 19:23
Jarzynowe Chilli
Przepis
3.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 200 g pieczarek
- 150 g świeżej fasolki szparagowej
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 400 g sosu Uncle Ben?s? Mexican chilli con carne
- kilka łyżek śmietany 22% (opcjonalnie)
- oliwa z oliwek
- sól
- bułki na grzanki
Przepis
) Umyte i osuszone pieczarki pokrój na 6 ? 8 części każdą. Fasolkę szparagową po przepłukaniu podziel na pół w poprzek strączka. Czerwoną fasolę osącz na sicie.
2) Na gorącą patelnię z oliwą wrzuć pieczarki i podsmaż przez 3 min. Dołóż fasolkę szparagową i podsmażaj razem. Dodaj pocięty drobno czosnek i smaż mieszając jeszcze kilka minut. Następnie dołóż czerwoną fasolę i sos Uncle Ben?s? Mexican chilli con carne.
3) Duś całość ok. 10 min., doprawiając do smaku solą. Przygotuj grzanki
Przepis dodał użytkownik grazynka604
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.