zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2008-07-20

Pomidory pod pierzynką

grazynka604
przepis lubi: 1 osoba 4/5 6 głosów
Składniki
  • 5 średniej wielkości pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • ? szklanki majonezu
  • ? szklanki śmietany 18%
  • 4-5 ząbków czosnku
  • szczypiorek
  • 10-15 dag żółtego sera
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Pomidory umyć, osuszyć i pokroić ostrym nożem w plastry. Następnie ułożyć je na półmisku, posypać solą i pieprzem. Majonez wymieszać ze śmietaną i dodać do tego zmiażdżony czosnek. Całość wymieszać i powstałym sosem zalać pomidory. Szczypiorek umyć i osuszyć. Następnie pokroić i posypać nim sos. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach i posypać nim warstwę szczypiorku.

Schłodzić w lodówce.

Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku


Opinie (2)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

0
0
~nikola 2012-04-18 (18:51) 2 lata 6 miesięcy 4 dni 17 godzin i 12 minut temu

pomidory pod pierzynka
sa super, czesto u mnie sa na stole, polecam

odpowiedz

0
0
~delfinka 2008-07-28 (13:27) 6 lat 2 miesiące 24 dni 22 godziny i 36 minut temu

przepis
ta strona jest bardzo zła i nie da sie przeczytac dokładnie tę przepisy nawet nie widac na koncu .

odpowiedz

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Placuszki, Sałatka gyros, Blok czekoladowy, Mięso mielone, sernik na zimno, Naleśniki, Śledzie po kaszubsku, Barszcz czerwony, Kurczak, Śledzie przepisy, Szarlotka, Sałatka, Knedle, Pierogi, Śledzie w oleju, Rogaliki, Makowiec, Ciasta na zimno, Desery, Dania z ziemniaków