Trwa ładowanie...
d41ln9e
16-04-2008 15:30

Zupa krem z cebuli

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d41ln9e
Składniki
  • 5 dużych cebul
  • 3 łyżki masła
  • 1,5 litra wywaru mięsnego
  • ? szklanki naci selera
  • 1 duży ziemniak pokrojony na ćwiartki
  • 1 szklanka białego wina
  • biały ocet winny ilość wg uznania
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
Przepis

W garnku roztopić masło, dodać obraną i pokrojoną w ćwiartki cebulę i selera, chwilę smażyć mieszając. Następnie dodać ziemniaka i bulion mięsny, gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Gdy ziemniak zmięknie wywar wraz z dodatkami bardzo dokładnie zmiksować. Tak przygotowany wywar ponownie doprowadzić do wrzenia, dodać cukier, ocet i wino, przyprawy, chwilę razem gotować. Przed podaniem posypać zieloną natka pietruszki. Można zabielić gęstą śmietaną. Podawać z pieczywem.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d41ln9e
d41ln9e
d41ln9e
Więcej tematów
d41ln9e