Trwa ładowanie...
d2mk1z0
06-07-2008 21:46

Łatwa chińszczyzna

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
d2mk1z0
Składniki
  • 2 piersi z kury pokrojone w paseczki (zamarynowane wcześniej w miodzie, occie balsamicznym, oleju sezamowym i przyprawach)
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 2 średnie marchewki
  • kilka liści kapusty
  • kilka suszonych grzybków mung (wcześniej namoczonych w letniej wodzie)
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta świeżego imbiru, drobno posiekanego
  • garść marynowanego bambusa, drobno pokrojonego
  • mały słoik zwykłego sosu pomidorowego
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka
  • paczka makaronu ryżowego
Przepis

Najpierw na gorącym wok'u podsmażyć piersi z kury. Dodać warzywa pokrojone w paseczki, grzyby, czosnek, imbir, bambus i podsmażyć na 'al dente'. Przyprawić i dodać sos pomidorowy. Dobrze wymieszać i smażyć przez około 3 min.
Na koniec dodać ugotowany i odsączony makaron. Wszystko dobrze ze sobą wymieszać. Podawać gorące. SMACZNEGO!

Przepis dodał użytkownik Anula

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2mk1z0
d2mk1z0
d2mk1z0
Więcej tematów
d2mk1z0