06-07-2008 21:46
Łatwa chińszczyzna
Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 2 piersi z kury pokrojone w paseczki (zamarynowane wcześniej w miodzie, occie balsamicznym, oleju sezamowym i przyprawach)
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula
- 2 średnie marchewki
- kilka liści kapusty
- kilka suszonych grzybków mung (wcześniej namoczonych w letniej wodzie)
- 2 ząbki czosnku
- szczypta świeżego imbiru, drobno posiekanego
- garść marynowanego bambusa, drobno pokrojonego
- mały słoik zwykłego sosu pomidorowego
- przyprawy: sól, pieprz, papryka
- paczka makaronu ryżowego
Przepis
Najpierw na gorącym wok'u podsmażyć piersi z kury. Dodać warzywa pokrojone w paseczki, grzyby, czosnek, imbir, bambus i podsmażyć na 'al dente'. Przyprawić i dodać sos pomidorowy. Dobrze wymieszać i smażyć przez około 3 min.
Na koniec dodać ugotowany i odsączony makaron. Wszystko dobrze ze sobą wymieszać. Podawać gorące. SMACZNEGO!
Przepis dodał użytkownik Anula
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.