Trwa ładowanie...
d400sxk
06-07-2008 21:41

Pieczarki faszerowane

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d400sxk
Składniki
  • 12 dużych pieczarek
  • 3 lub 4 plasterki wędliny (szynki albo polędwicy lub bekonu) jajko
  • 3 łyżki tartej bułki
  • duża cebula
  • 2 łyżki tartego żółtego sera
  • vegeta
  • pieprz
  • olej
Przepis

Pieczarki umyć, osuszyć, odkroić nóżki.
Farsz: nóżki pokroić w kosteczkę, wędlinę pokroić w kosteczkę i cebulkę w kosteczkę. Farsz udusić na patelce na łyżce oleju i dodać przyprawy do smaku (ok. pół małej łyżeczki vegety, a pieprzu żeby było ostre). Odczekać do wystygnięcia, wsypać bułkę tartą i jajko surowe, później wymieszać to razem z serem. Pieczarki nadziewać farszem, układać w naczyniu żaroodpornym, natłuszczonym uprzednio olejem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec 20 minut pod przykryciem.

Przepis dodał użytkownik bodeta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d400sxk
d400sxk
d400sxk
Więcej tematów
d400sxk