16-04-2008 15:14
Kulki kiełbasiano serowe
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- 50 dkg dobrej kiełbasy
- ? szklanki tartej bułki
- 2 szklanki tartego sera cheddar
- ? szklanki drobno posiekanej cebuli
- ? szklanki posiekanych łodyg selera naciowego
- ? szklanki obranego, utartego jabłka
- 1 drobno posiekany ząbek czosnku
- 1 łyżeczka pieprzu
Przepis
Kiełbasę zmielić w maszynce do mięsa. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, z masy formować kulki o średnicy około 2,5 cm. Tak przygotowane kiełbasiane kulki ułożyć na blasze do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 20 minut. Podawać nabite na wykałaczkę z kilkoma ostrymi sosami jako dodatek.
Przepis dodał użytkownik agajolaw
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.