Trwa ładowanie...
d36oisf
06-07-2008 21:19

Warzywna casserole

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d36oisf
Składniki
  • 3 duże ziemniaki
  • 2 duże marchewki
  • 1 duża papryka
  • kilka pieczarek
  • 200 g puszka ciecierzycy
  • puszka obranych pomidorów (lub jak ktoś woli słoik sosu pomidorowego)
  • 1 bakłażan lub cukinia
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 średnia czerwona cebula
  • kilka plastrów sera żółtego (jakiego kto lubi)
  • oliwa z oliwek
  • przyprawy (sól, pieprz, zioła prowansalskie)
Przepis

Warzywa obrać i pokroić na cząstki. Na dno naczynia żaroodpornego wlać tochę oliwy i rozłożyć pokrojone warzywa, pieczarki i odsączoną ciecierzycę. Wszystko przyprawić.
Na wierzch wylać pomidory z puszki lub sos pomidorowy (może być też taki sos do spaghetti). Naczynię przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 60 min. w 170 stopniach.
Po godzinie casserole odkryć i piec jeszcze 20 min. bez przykrycia. Wyjąć casserole i rozłożyć na wierzch ser. Zapiekać jeszcze kolejne 10 min. Podawać gorące. SMACZNEGO!

Przepis dodał użytkownik Anula

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d36oisf
d36oisf
d36oisf
Więcej tematów
d36oisf