Trwa ładowanie...
d2mk1z0
06-07-2008 20:09

Ryba w sosie borowikowym

Przepis

Połączenie ryby i grzybów jest przepyszne. Ryba w sosie borowikowym na stałe zagościła w moim domu. Podają ja nie tylko od święta.

d2mk1z0
3.7
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 1 kg ryby
  • mąka do oprószenia
  • olej do smażenia
  • sól
  • sos ciemny pieczeniowy 2 szt.
  • ok. 30 dkg borowików - mogą być mrożone lub świeże
  • śmietana słodka 200 g lub 250 g
  • masło
  • szczypiorek
  • marchewka
Przepis

Rybę pokroić na kawałki, oprószyć solą i mąką i usmażyć na gorącym oleju. Sos pieczeniowy przygotować według przepisu podanego na opakowaniu. Borowiki pokroić w kosteczkę (surowe) i podsmażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor, następnie dodać wcześniej przygotowany ciemny sos i śmietanę. Pogotować ok. 10 min. na bardzo małym ogniu. Rybę ułożyć na talerzu, polać sosem i posypać szczypiorkiem. Marchewkę zagotować (ma być chrupka) i ułożyć na talerzu. Podawać z kopytkami lub frytkami.

Przepis dodał użytkownik bodeta

Ryba w sosie borowikowym
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2mk1z0
d2mk1z0
d2mk1z0
d2mk1z0
Więcej tematów
d2mk1z0