Trwa ładowanie...
d2k6aae
06-07-2008 19:38

Szpinakowe jajka

Przepis
4.0
(4 głosy)
Oceń:
d2k6aae
Składniki
  • garść świeżych liści szpinaku (mogą być mrożone)
  • 2 jajka
  • ząbek czosnku
  • masło
  • starty parmezan (lub inny ser, według uznania)
  • sól, pieprz
Przepis

Liście szpinaku podsmażyć na maśle z solą i wyciśniętym ząbkiem czosnku (jeżeli używamy mrożonego szpinaku, liście dobrze rozmrozić i odsączyć z wody).
Jajka rozbić do szklanki, lekko ubić z solą i pieprzem. Wylać jajka na patelnię, na równo rozłożony szpinak, przykryć pokrywką i smażyć ok. 5 min. (lub do czasu gdy jajka się zetną).
Przełożyć 'omlecik' na talerz i posypać świeżo startym parmezanem. SMACZNEGO! P.S. Dobrym dodatkiem może okazać się ketchup :)

Przepis dodał użytkownik Anula

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2k6aae
d2k6aae
d2k6aae
Więcej tematów
d2k6aae