06-07-2008 19:38
Szpinakowe jajka
Przepis
4.0
(4 głosy)
Oceń:
Składniki
- garść świeżych liści szpinaku (mogą być mrożone)
- 2 jajka
- ząbek czosnku
- masło
- starty parmezan (lub inny ser, według uznania)
- sól, pieprz
Przepis
Liście szpinaku podsmażyć na maśle z solą i wyciśniętym ząbkiem czosnku (jeżeli używamy mrożonego szpinaku, liście dobrze rozmrozić i odsączyć z wody).
Jajka rozbić do szklanki, lekko ubić z solą i pieprzem. Wylać jajka na patelnię, na równo rozłożony szpinak, przykryć pokrywką i smażyć ok. 5 min. (lub do czasu gdy jajka się zetną).
Przełożyć 'omlecik' na talerz i posypać świeżo startym parmezanem. SMACZNEGO! P.S. Dobrym dodatkiem może okazać się ketchup :)
Przepis dodał użytkownik Anula
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.