Trwa ładowanie...
d3ixacu
06-07-2008 19:35

Placki ziemniaczane z warzywami

Przepis
3.5
(2 głosy)
Oceń:
d3ixacu
Składniki
  • Na placki:
  • 8 sztuk średnich ziemniaków
  • 1 cebula
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • pieprz i sól do smaku
  • olej do smażenia
  • Na farsz:
  • resztki mięsa i kiełbasy oraz boczku
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • warzywa mrożone - krojone w paski
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • zioła prowansalskie
Przepis

Najpierw podsmażyć na oleju resztki mięsa i kiełbasy oraz boczku, dodać pokrojoną cebulę i posiekane ząbki czosnku i jeszcze podsmażyć a na końcu dodać opakowanie warzyw mrożonych i poddusić. Jak zmiękną dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku ziołami. Wstawić do nagrzanego piekarnika, by potrawa nie ostygła. Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce, dodać mąkę, jajko, pieprz i sól do smaku. Usmażyć na oleju duże placki wielkości patelni. Potem placek rozłożyć na talerzu, nałożyć farsz mięsno-warzywny, złożyć na pół i na wierzch nałożyć jeszcze jedna łyżkę warzyw. Podawać na gorąco z zestawem sezonowych surówek:)

Przepis dodał użytkownik bodeta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ixacu
d3ixacu
d3ixacu
Więcej tematów
d3ixacu