zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2008-07-06

szaszłyki z ryby

emi2307
przepis lubi: 1 osoba 0/5
Składniki
  • 450g filetów z białej ryby , twardej ryby
  • 4 plasterki chudego boczku bez skórki
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • pieprz
  • 2 posiekane gałązki koperku
  • sałata ozdobna do przybrania
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Rybę pokroić w kostkę. Boczek pokroić na krótkie paski.Owinąć nimi połowę kawałków ryby.Kawałki ryby nadziewać na szpikulce.Posmarować masłem posypać pieprzem i koperkiem.Opiekacz lub grill mocno rozgrzać .Szaszłyki grillować, aż się zrumienią ,często je obracać .Podawać posypane koperkiem i przybrane sałatą.

Polub WP Kuchnia na Facebooku


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Śledzie w oleju, Placuszki, Dania z ziemniaków, Blok czekoladowy, Rogaliki, Barszcz czerwony, sernik na zimno, Kurczak, Knedle, Śledzie po kaszubsku, Desery, Szarlotka, Pierogi, Sałatka, Mięso mielone, Ciasta na zimno, Naleśniki, Makowiec, Sałatka gyros, Śledzie przepisy