zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2008-07-04

POMIDORY POD PIERZYNKA

bozena.kowalewska6
przepis lubi: 1 osoba 5/5 3 głosy
Składniki
  • 5 średniej wielkości pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • ? szklanki majonezu
  • ? szklanki śmietany 18%
  • 4-5 ząbków czosnku
  • szczypiorek
  • 10-15 dag żółtego sera
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Pomidory umyć, osuszyć i pokroić ostrym nożem w plastry. Następnie ułożyć je na półmisku, posypać solą i pieprzem. Majonez wymieszać ze śmietaną i dodać do tego zmiażdżony czosnek. Całość wymieszać i powstałym sosem zalać pomidory. Szczypiorek umyć i osuszyć. Następnie pokroić i posypać nim sos. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach i posypać nim warstwę szczypiorku.

Schłodzić w lodówce.

Sałatka idealna jako dodatek do mięsa z grilla

Polub WP Kuchnia na Facebooku


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Mięso mielone, Naleśniki, Kurczak, Sałatka, Pierogi, Śledzie przepisy, Knedle, Sałatka gyros, Desery, Szarlotka, Barszcz czerwony, Rogaliki, Placuszki, Śledzie po kaszubsku, Blok czekoladowy, Ciasta na zimno, Makowiec, Śledzie w oleju, Dania z ziemniaków, sernik na zimno