zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2008-07-04

POMIDORY POD PIERZYNKA

bozena.kowalewska6
przepis lubi: 1 osoba 5/5 3 głosy
Składniki
  • 5 średniej wielkości pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • ? szklanki majonezu
  • ? szklanki śmietany 18%
  • 4-5 ząbków czosnku
  • szczypiorek
  • 10-15 dag żółtego sera
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Pomidory umyć, osuszyć i pokroić ostrym nożem w plastry. Następnie ułożyć je na półmisku, posypać solą i pieprzem. Majonez wymieszać ze śmietaną i dodać do tego zmiażdżony czosnek. Całość wymieszać i powstałym sosem zalać pomidory. Szczypiorek umyć i osuszyć. Następnie pokroić i posypać nim sos. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach i posypać nim warstwę szczypiorku.

Schłodzić w lodówce.

Sałatka idealna jako dodatek do mięsa z grilla

Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku


Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Naleśniki, Mięso mielone, Blok czekoladowy, Szarlotka, Placuszki, Sałatka, Dania z ziemniaków, Śledzie po kaszubsku, sernik na zimno, Pierogi, Śledzie przepisy, Barszcz czerwony, Śledzie w oleju, Rogaliki, Ciasta na zimno, Sałatka gyros, Desery, Knedle, Kurczak, Makowiec