Trwa ładowanie...
d22j2ci
16-09-2021 15:06

Aromatyczne pieczone warzywa

Przepis

Pieczone warzywa mogą być zarówno smaczną przekąską, jak i dodatkiem do dania głównego. Aby nie były mdłe przygotowujemy do nich genialną marynat e z dodatkiem aromatycznego rozmarynu i octu balsamicznego.

d22j2ci
3.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 2 duże obrane i pokrojone wzdłuż marchewki
  • 2 duże pokrojone wzdłuż pietruszki
  • 1 duża obrana i pokrojona na ćwiartki czerwona cebula
  • 2 duże obgotowane, pokrojone grubo ziemniaki
  • 2 cukinie pokrojone w grube plastry
  • sól, pieprz

Polewa:

  • 2 łyżki syropu z cukru
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżka oliwy
  • 1 łyżka rozmarynu
Przepis
  • Wszystkie składniki polewy dokładnie wymieszać. Warzywa polać polewą, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Plastry cukinii odłożyć.
  • Pozostałe warzywa ułożyć na blasze do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni C i piec warzywa przez 30 minut, dodać cukinię i piec jeszcze 20 minut.
  • Doskonale smakują solo lub jako dodatek do potraw mięsnych.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Aromatyczne pieczone warzywa
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d22j2ci
d22j2ci
d22j2ci
d22j2ci
Więcej tematów
d22j2ci