24-06-2008 21:36
Jajka faszerowane
Przepis
3.3
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 3 plasterki gotowanej szynki
- 5 średnich plasterków ogórka
- 4 pieczarki
- 3 plasterki sera żółtego
- majonez
- sól
Przepis
Krok 1. Pieczarki obrać opłukać, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Na odrobinie masła podsmażyć je do miękkośći dodając 1 skrojony w kostkę plaster szynki.
Krok 2. Do osobnego talerza skroić w kostkę, ogórki, szynkę, ser żółty i ostudzone pieczarki.
Krok 3. Jajka odłubać i wyciągnąć do osobnego naczynia żółtka, które wymieszać z 1 kopiatą łyżką majonezu. Tak przygotowany sos wymieszać dokładnie ze składnikami z talerza i faszerować jajka
Przepis dodał użytkownik pmakowska3
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.