Trwa ładowanie...
d3ehoy6
16-04-2008 11:31

Marmolada grejfrutowo-jagodowa

Przepis
1.5
(2 głosy)
Oceń:
d3ehoy6
Składniki
  • 2 garście jagód (mogą być mrożone)
  • 1,20 kg grapefruita (obranego już z błonki)
  • 35 dag cukru kryształu
  • 4 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • żelfix 3:1 ? Dr. Oetkera
Przepis

Grapefruita rozdrabnić na kawałki i smażyć z cukrem, miodem, jagodami, cynamonem przez 10 min. Na końcu dodać żelfix. Gdy marmolada zagotuje się z żelfixem, zdjąć z ognia i mieszać aż piana zniknie a następnie przełożyć do wyparzonych słoiczków. Słoiczki zakręcić, po czym odwrócić do góry dnem na 5 minut.
Marmolada stwardnieje, gdy jest zimna.

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ehoy6
d3ehoy6
d3ehoy6
Więcej tematów
d3ehoy6