Trwa ładowanie...
d32doia
24-06-2008 17:23

Deser w pomarańczy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d32doia
Składniki
  • 3 pomarańcze
  • 3 słodkie, dojrzałe gruszki
  • 2 łyżeczki cukru
  • 6 łyżeczek cukru pudru
  • 10 dkg migdałów
  • 1,3 szklanki śmietany kremowej
Przepis

Pomarańcze dokładnie umyć, osuszyć, przekroić na połówki lub odciąć 1/3 owocu, łyżeczką wydrążyć miąższ. Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki lub ósemki, usunąć gniazda nasienne. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać cukier i odrobinę kwasku cytrynowego, gotować 15 minut, odcedzić schłodzić. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, pokroić grubo i zrumienić lekko na suchej patelni. Śmietanę lekko ubić, dodać cukier puder i migdały. Wydrążone połówki pomarańczy napełniać rozdrobnionymi gruszkami, obranymi z błon cząstkami pomarańczy i całość zwieńczyć śmietaną z dodatkami. Przed podaniem schłodzić.

Przepis dodał użytkownik grazynka604

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d32doia
d32doia
d32doia
Więcej tematów
d32doia