Trwa ładowanie...
dbvticw
23-06-2008 17:20

Krupnik na mięsie

Przepis
3.0
(3 głosy)
Oceń:
dbvticw
Składniki
  • 1pęczek włoszczyzny
  • 50 dag żeberek wieprzowych
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 1 szklanka kaszy jęczmiennej
  • 3 ziemniaki
  • 1 cebula
  • koperek
Przepis

Włoszczyznę umyć , włożyć do garnka , dodać przyprawy i cebulę.Żeberka włożyć do włoszczyzny , zalać 7 szklankami wody posolić ugotować wywar,przecedzić zagotować wsypać kaszę i gotować aż będzie miękka . Dodać obrane pokrojone w niedużą kostkę ziemniaki , gotować jeszcze 15 minut .Włoszczyznę pokroić i dodać do zupy .Przyprawić do smaku i posypać koperkiem .

Przepis dodał użytkownik emi2307

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dbvticw
dbvticw
dbvticw
Więcej tematów
dbvticw