Trwa ładowanie...
db047ce
22-06-2008 19:52

Podkówki z mięsa mielonego

Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
db047ce
Składniki
  • mięso mielone z indyka
  • jajo
  • masło
  • bułka tarta
  • olej
  • ziemniaki
  • sól
  • pieprz
  • majonez
Przepis

Mięso mielone mieszamy z jajkiem i odrobiną bułki tartej, dodajemy sól i pieprz do smaku. Formujemy kotleciki w kształcie podkówek i smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Ugotowane ziemniaki rozgniatamy widelcem na jednolitą masę i dodajemy odrobinę masła. Za pomocą szprycy wyciskamy ziemniaki na kotlecik formując muszelkę ślimaka. Oczy robimy z majonezu. Ślimaczki pięknie będą wyglądały na liściu sałaty.

Przepis dodał użytkownik bodeta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
db047ce
db047ce
db047ce
Więcej tematów
db047ce