22-06-2008 19:52
Podkówki z mięsa mielonego
Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- mięso mielone z indyka
- jajo
- masło
- bułka tarta
- olej
- ziemniaki
- sól
- pieprz
- majonez
Przepis
Mięso mielone mieszamy z jajkiem i odrobiną bułki tartej, dodajemy sól i pieprz do smaku. Formujemy kotleciki w kształcie podkówek i smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Ugotowane ziemniaki rozgniatamy widelcem na jednolitą masę i dodajemy odrobinę masła. Za pomocą szprycy wyciskamy ziemniaki na kotlecik formując muszelkę ślimaka. Oczy robimy z majonezu. Ślimaczki pięknie będą wyglądały na liściu sałaty.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.