Trwa ładowanie...
d3ixacu
16-04-2008 11:06

Sos serowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3ixacu
Składniki
  • 200 g sera pleśniowego (typu gorgonzola)
  • łyżeczka masła
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 50 ml gęstej śmietany
  • sól, pieprz
Przepis

Pokruszony ser wrzucić do rondelka na rozgrzane masło i chwilę podgrzewać, wciąż mieszając. Dolać wino i nadal podgrzewać, mieszać do chwili całkowitego rozpuszczenia się sera. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Podawać na gorąco lub zimno.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ixacu
d3ixacu
d3ixacu
Więcej tematów
d3ixacu