Trwa ładowanie...
d3w46nq
22-06-2008 17:34

markizy migdałowe

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
d3w46nq
Składniki
  • 25 dag mielonych migdałów
  • 30 dag masła
  • 22 dag cukru
  • skórka z 1 cytryny
  • olejek waniliowy
  • olejek migdałowy
  • 3 jajka
  • 25 dag mąki
Przepis

Utrzyj masło z cukrem, dodając po parę kropli obu olejków. Kolejno wbijaj jajka, cały czas ucierając. Kolejne jajko wbijaj dopiero wtedy, gdy poprzednie połączy się z masą. Dodaj mąkę wymieszaną z migdałami i zagnieć. Ciasto włóż na 30 minut do lodówki. Potem rozwałkuj, powycinaj kółka. Piecz 20 minut na blasze nasmarowanej masłem i oprószonej mąką. Składaj po dwa kółeczka, przekładając je dżemem, stopioną czekoladą

Przepis dodał użytkownik grazynka604

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3w46nq
d3w46nq
d3w46nq
Więcej tematów
d3w46nq