Trwa ładowanie...
d3ixacu
22-06-2008 16:36

Botwina

Przepis
3.8
(5 głosów)
Oceń:
d3ixacu
Składniki
  • 20 dag kurczaka lub cielęciny z kością
  • 2 pęczki botwiny
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • sok z cytryny
  • 1 kubek śmietany lub jogurtu
  • 1 szklanka kwasu burakowego
  • koperek
  • natka pietruszki
  • sol
  • pieprz
  • cukier
  • 2 jaja
Przepis

Z warzyw i mięsa ugotować wywar( ok 1 l), przecedzić przyprawić śmietaną lub jogurtem,solą,pieprzem,cukrem, botwinę umyć, osączyć,pokroić, ugotować pod przykryciem w małej ilości wody zakwaszonej sokiem z cytryny włożyć do zupy, połączyć z pokrojonym w kostkę mięsem wlać kwas burakowy , zagotować przyprawić do smaku , dodać ugotowane na twardo jajka, posypać koperkiem i natką.

Przepis dodał użytkownik emi2307

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ixacu
d3ixacu
d3ixacu
Więcej tematów
d3ixacu