Trwa ładowanie...
d3rdagf
20-06-2008 15:02

zupa szpinakowa po chińsku

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3rdagf
Składniki
  • 500 g szpinaku (świeży lub mrożony)
  • 6 szklanek wywaru (np. z kurczaka)
  • 115 g drobno posiekanego mięsa z kurczaka
  • 1 drobiowa kostka rosołowa
  • 1 laska cynamonu
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki wody sól i pieprz
Przepis

Świeży szpinak umyć, drobno posiekać lub zmiksować. Mrożony — rozmrozić i zmiksować na puree.
W głębokim rondlu podgrzać wywar, dodać kurczaka i zagotować. Następnie dodać szpinak i pokruszoną kostkę tosokwą. Dokładnie wymieszać. Dodać cynamon, gotować na średnim ogniu 5 minut.
W kubeczku zmieszać na jednolitą masę mąkę kukurydzianą i wodę. Dodać do zupy, mieszać, aż zgęstnieje. Wyjąć laskę cynamonu. Dodać sól i pieprz do smaku.

Przepis dodał użytkownik grazynka604

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3rdagf
d3rdagf
d3rdagf
Więcej tematów
d3rdagf