19-06-2008 16:15
ciasto cytrynowe
Przepis
4.0
(5 głosów)
Oceń:
Składniki
- 150 g Kasi
- 250 g mąki
- 20 g cukru
- 1 opakowanie homogenizowanego serka waniliowego
- 3 jajka
- 1opakowanie kisielu cytrynowego
- 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- sok z połowy cytryny
Przepis
Jajka ubij z cukrem, dodaj miękką (nieroztopioną) KASIĘ i wszystko zmiksuj. Ciągle miksując, wsypuj po łyżce przesianej i wymieszanej z kisielem i proszkiem do pieczenia mąki. Dodaj cukier waniliowy, sok z cytryny i ponownei wszystko zmiksuj. Następnie dodaj serek waniliowy i lekko, lecz dokładnie wymieszaj ciasto łyżką. Ciasto przełóż do posmarowanej KASIĄ i posypanej bułką dużej (średnica 28 cm) tortownicy. Piecz około 60 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Przepis dodał użytkownik grazynka604
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.