Trwa ładowanie...
d2h7pda
19-06-2008 16:10

truskawkowe pyszności

Przepis
4.0
(8 głosów)
Oceń:
d2h7pda
Składniki
  • 250 g Kasi
  • 700 g mąki
  • 200 g cukru
  • 2 jajka
  • 2 budynie wiśniowe
  • 1l mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 700 g truskawek
Przepis

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej na stolnicę. Dodaj Kasię, cukier i posiekaj z mąką. Dodaj jajka i wyrób ciasto. Ciasto podziel na dwie równe części. Owiń w folię i włóż na 15 minut do lodówki. Ugotuj budynie według przepisu na opakowaniu. Opłucz i odszypułkuj truskawki. Mniejsze przekrój na pół, większe na cztery części. Wyjmij ciasto z lodówki. Rozwałkuj na dwa placki. Dużą prostokątną formę posmaruj Kasią i wyłóż papierem do pieczenia. Pierwszy placek przenieś do formy. Na nim ułóż truskawki, a na truskawki wylej przestudzone budynie. Nakryj drugim plackiem. Wierzch placka nakłuj widelcem. Piecz ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 220st C. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem. Truskawki można zastąpić innymi owocami.

Przepis dodał użytkownik grazynka604

Podziel się opinią

1
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2h7pda
d2h7pda
d2h7pda
Więcej tematów
d2h7pda