18-06-2008 15:02
rogaliki
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- 125 g margaryny
- 250 g mąki
- 125 g cukru
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1/2 opakowania Ramy Cremefine Classic
- 2 jabłka
- 2 łyżki grubego cukru
Przepis
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier, pokrojoną na kawałki margaryne, 1 jajko, Ramę Cremefine Classic i wymieszaj mikserem. Masę przełóż na posypany mąką stół i szybko zagnieć. Ciasto podziel na 2 części i zrób z nich 2 kule. Każdą kulę oddzielnie rozwałkuj na okrągły placek o grubości około 1/2 cm i podziel go na 8 trójkątów. Jabłka umyj, obierz i podziel każde na 8 części, wykrój gniazda nasienne. Każdą cząstkę pokrój na podłużne paski. Połóż je na najdłuższym brzegu każdego trójkąta i zwiń w rulonik. Każdy rulonik posmaruj rozkłóconym jajkiem, posyp grubym cukrem i przełóż na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piecz około 25 min. w 180 st.C.
Przepis dodał użytkownik grazynka604
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.