Trwa ładowanie...
d3bgh16
18-06-2008 14:50

markizy

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d3bgh16
Składniki
  • 150 g Kasi
  • 200 g mąki pszennej
  • mąka do podsypania ciasta
  • 100 g mąki ziemniaczanej
  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • cukier waniliowy
  • 100 g twardej marmolady
  • cukier puder do dekoracji
Przepis

W mikserze wymieszaj obie mąki z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym i miękką Kasią. Następnie wyłóż na przesypany mąką stół i szybko zagnieć ciasto. Ciasto przenieś na papier do pieczenia i rozwałkuj na grubość ok. 3 mm. Z ciasta wykrawaj prostokąty o bokach 6 i 7 cm, wycinając, w co drugim foremką serduszko. Resztki ciasta zagnieć ponownie i czynność powtórz. Ciasteczka razem z folią przełóż na blachę w piekarniku. Piecz 20 min. w 180 st.C. Wystudzone ciasteczka smaruj marmoladą i składaj po dwa. Gotowe ciasteczka posyp cukrem pudrem.

Przepis dodał użytkownik grazynka604

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3bgh16
d3bgh16
d3bgh16
Więcej tematów
d3bgh16