Trwa ładowanie...
d1fixwv
18-06-2008 08:03

Szpinak z boczkiem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1fixwv
Składniki
  • 1/4 kg młodych liści szpinaku
  • 5 dkg wędzonego boczku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól do smaku
Przepis

Liście czyścimy i dokładnie myjemy. Osuszone liście przekładamy do dużej miski na sałatę. Boczek kroimy w drobną kostkę i topimy na patelni na wolnym ogniu, aż tłuszcz się wytopi. Czosnek rozgniatamy, mieszamy z octem, solimy do smaku i wlewamy do patelni z gorącym boczkiem - po zdjęciu z ognia. Zalewamy szpinak i natychmiast podajemy. Jeśli boczek był bardzo chudy i tłuszczu jest za mało, można dodać łyżkę oliwy.

Przepis dodał użytkownik bodeta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1fixwv
d1fixwv
d1fixwv
Więcej tematów
d1fixwv