Trwa ładowanie...
doy3p10
14-06-2008 14:51

Borówki i champagne sabayon

Przepis
2.0
(2 głosy)
Oceń:
doy3p10
Składniki
    • 425 g borówki amerykańskiej (ewentualnie dorodnych jagód)
    • 4 żółtka
    • 2 łyżki cukru pudru
    • 1/2 szklanki szampana lub białego
    • wina musującego
Przepis
  • Włożyć borówki do salaterki lub pucharków i schłodzić w lodówce. Do naczynia ustawionego nad garnkiem z gotującą się wodą (na parze) wsypać cukier, żółtka, wlać szampan i ubijać energicznie na gęstą, puszystą, gładką masę.
  • Zalać nią borówki. Podawać natychmiast z domowymi herbatnikami.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
doy3p10
doy3p10
doy3p10
Więcej tematów
doy3p10