Trwa ładowanie...
d1kpcc2
12-06-2008 16:55

Nadziewane Pomidory

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d1kpcc2
Składniki
  • 50 g otrębów pszennych
  • 4 duże pomidory
  • pęczek młodej cebulki ze szczypiorkiem, drobno posiekanej
  • 1 bardzo drobno posiekana cukinia
  • 3 ząbki czosnku, przeciśniętego przez prasę
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki drobno posiekanej mięty
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
Przepis

1.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C.Otręby pszenne wsypać do naczynia żaroodpornego i zalać wrzątkiem. Zaczekać co najmniej 10 minut,aż nasiąkną i spęcznieją.
2. W tym czasie odkroić górną część pomidorów i wybrać łyżką środki.Połowę wybranych środków włożyć do sita i odsączać nad miską,a drugą część odstawić.
3. Środki pomidorów posiekać na małe kawałki. Dodać cebulkę, i oliwę i wymieszać. Odcedzić otręby i dodać do pozostałych składników. Przyprawić solą i pieprzem. zanim farsz ostygnie , przełożyć go łyżką do wydrążonych pomidorów.
4. Ostrym nożem naciąć skórkę dolnej i górnej części pomidorów ,a potem umieścić je na blasze do pieczenia. piec przez około 10 min.aż pomidory się zagrzeją , a farsz będzie gorący. Potem podawać.
przygotowanie :20 min
wykonanie:10 min
ilość: 4 sztuki

Przepis dodał użytkownik emi2307

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1kpcc2
d1kpcc2
d1kpcc2
Więcej tematów
d1kpcc2