Trwa ładowanie...
d18rp9l
16-04-2008 10:19

Grzyby panierowane

Przepis
4.7
(3 głosy)
Oceń:
d18rp9l
Składniki
  • 15 dag grzybów suszonych (lub 50 dag świeżych),
  • - 5 dag mąki,
  • - 2 szklanki mleka,
  • - 2 jaja,
  • - 7 dag bułki tartej,
  • - 1/4 szklanki oleju,
  • - sól, pieprz
Przepis

Grzyby umyć i namoczyć w mleku na kilka godzin. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie, dobrze osączyć. Grzyby panierować i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d18rp9l
d18rp9l
d18rp9l
Więcej tematów
d18rp9l