Trwa ładowanie...
d2wgp4f
09-06-2008 17:14

zupa jarzynowa na ostro

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2wgp4f
Składniki
  • 500 g pomidorów
  • 50 g bobu (może być mrożony)
  • 1 mała cebula
  • 1 marchewka
  • 1 duży ziemniak
  • 1 cukinia
  • 3 łyżki zielonego groszku
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczki białego pieprzu
  • 1 łyżeczki cayenne
  • kilka ziaren kolendry
  • 1 łyżka pasty pomidorowej
  • sól, pieprz, gałązka świeżej kolendry do przybrania
Przepis

Jarzyny - oprócz pomidorów - obrać, umyć i pokroić w kostkę.

W garnku rozgrzać oliwę, włożyć cebulę, cayenne i cynamon. Smażyć przez dwie minuty. Wlać litr wody i zagotować. Dodać ziemniak, zielony groszek, marchewkę i cukinię. Gotować przez ok. 30 minut.

W drugim garnku ugotować na półtwardo bób. Odcedzić, wystudzić i następnie obrać.

Pomidory zalać wrzątkiem, obrać ze skórek, usunąć gniazda nasienne i przetrzeć przez sito. Dodać do zupy razem z pastą pomidorową, bobem i gotować jeszcze przez ok. 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Przed podaniem zupę udekorować gałązką kolendry.

Przepis dodał użytkownik pmakowska3

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2wgp4f
d2wgp4f
d2wgp4f
Więcej tematów
d2wgp4f