Trwa ładowanie...
d4ap1tr
09-06-2008 15:15

Sałatka Nicejska

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d4ap1tr
Składniki
  • 1 główka małej sałąty pekińskiej
  • 1 czerwona cebula (lub zwykła)
  • 1-2 puszki tuńczyka
  • 200 g mrożonej fasolki szparagowej
  • 2 jajka na twardo
  • 1 czerwona papryka
  • 1 średni pomidor
  • 1 mały ogórek
  • czarne oliwki
  • Opcjonalnie ziemniaki
  • sos śródziemnomorski
Przepis

Sałatę umyj,osusz i pokrój. Warzywa umuj i pokrój w kostkę, Fasolkę szparagową wrzucić na 5 minut do osolonego wrzątku.Po wyjęciu zahartuj pod bieżącą wodą. Warzywa i sałatę połącz z sosem, zostaw na 5 minut. Następnie delikatnie wymieszaj z odcedzonym tuńczykiem, oliwkami i udekjoruj ćwiartkami jajek.

Przepis dodał użytkownik pmakowska3

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ap1tr
d4ap1tr
d4ap1tr
Więcej tematów
d4ap1tr