Trwa ładowanie...
d2wv426
07-06-2008 17:04

Zapiekane szparagi ze szpinakiem

Przepis
3.8
(4 głosy)
Oceń:
d2wv426
Składniki
  • 1 kg białych szparagów
  • 2 łyżki masła
  • 1cebila
  • 30 dag mrożonego szpinaku
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka cukru
  • 20 dag startego sera
Przepis

Szparagi umyć, obrać, odkroić końce. W garnku zagotować wodę z solą i masłem, włożyć szparagi i dodać łyżkę cukry. Gotować 15 min. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić. Do cebuli dodać szpinak i dusić pod przykryciem. Doprawić solą i pieprzem. Odparować wodę i zdjąć z ognia. Szparagi odcedzić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Polać szpinakiem,posypać startym serem. Zapiekać 10-15 min.

Przepis dodał użytkownik meg_f

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2wv426
d2wv426
d2wv426
Więcej tematów
d2wv426