07-06-2008 17:04
Zapiekane szparagi ze szpinakiem
Przepis
3.8
(4 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1 kg białych szparagów
- 2 łyżki masła
- 1cebila
- 30 dag mrożonego szpinaku
- sól, pieprz
- 1 łyżka cukru
- 20 dag startego sera
Przepis
Szparagi umyć, obrać, odkroić końce. W garnku zagotować wodę z solą i masłem, włożyć szparagi i dodać łyżkę cukry. Gotować 15 min. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić. Do cebuli dodać szpinak i dusić pod przykryciem. Doprawić solą i pieprzem. Odparować wodę i zdjąć z ognia. Szparagi odcedzić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Polać szpinakiem,posypać startym serem. Zapiekać 10-15 min.
Przepis dodał użytkownik meg_f
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.