Trwa ładowanie...
d33a6kj
07-06-2008 16:23

Wigilijny karp panierowany w krakersach

Przepis

Znudziła ci się panierka z bułki tartej? Wypróbuj nasz przepis na wigilijnego karpia panierowanego w pokruszonych krakersach. tak usmażona ryba będzie chrupiąca na zewnątrz a delikatna i soczysta w środku. Rodzina z pewnością poprosi o dokładkę.

d33a6kj
4.7
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • 1 kg karpia
  • 1 szklanka krakersy
  • jajka
  • sól czosnkowa
  • pieprz
Przepis

Karpia umyć, osuszyć, sprawić i dokładnie wyfiletować, przyprawić solą czosnkową i pieprzem. Krakersy dokładnie rozgnieść i wymieszać z sezamem. Jajka wybić, rozmieszać. Poporcjowany filet z karpia moczyć w jajku i obtoczyć w przygotowanej panierce. Smażyć na złoty kolor w głębokim oleju, obsączyć po wyjęciu na papierowym ręczniku.

Przepis dodał użytkownik justina222

Wigilijny karp panierowany w krakersach
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d33a6kj
d33a6kj
d33a6kj
d33a6kj
Więcej tematów
d33a6kj