Trwa ładowanie...
dcqdx9m
07-06-2008 16:16

Jesiotr gotowany w bulionie

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
dcqdx9m
Składniki
  • ? 6 dużych plastrów łososia
  • Bulion:
  • ? ? cebuli
  • ? 1 marchew
  • ? 1 łodyga selera
  • ? 2 łyżeczki suszonego taragonu
  • ? 100 ml wytrawnego wina
  • ? sól
  • Sos:
  • ? 10 łyek oliwy z oliwek
  • ? 4 łyżki soku z cytryny
  • ? sól
Przepis

W garnku na małym ogniu przez 20 minut. gotuj wszystkie składniki bulionu z dwoma litrami wody. (można przygotować wcześniej)
Umieść ganek na małym ogniu i gotuj jesiotra przez 10-15 minut w zależności od wielkości kawałków ? pozostaw w bulinie do czasu wystygnięcia.
Przygotuj dresing i polej nim uprzednio odsączona rybę. (sos można przygotować wg różnych proporcji w zależności od smaku).

Przepis dodał użytkownik justina222

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dcqdx9m
dcqdx9m
dcqdx9m
Więcej tematów
dcqdx9m