Trwa ładowanie...
d2oo1ng
07-06-2008 15:25

Marynowany łosoś pachnący tymiankiem

Przepis
3.5
(4 głosy)
Oceń:
d2oo1ng
Składniki
  • 75 dkg filetu łososia ze skórą
  • sól, pieprz
  • Marynata:
  • 2 łyżeczki tymianku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 3 łyżeczki octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 1 łyżeczka mielonego czosnku
Przepis

Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nią podzielonego na porcje łososia, odstawić na 30 minut, nie dłużej. Tak przygotowaną rybę obsączyć z nadmiaru marynaty, przyprawić solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do temperatury 210 stopni C, porcje ryby ułożyć na blasze do zapiekania i piec przez 10 do 12 minut. Podawać z jarzynami z wody.

Przepis dodał użytkownik justina222

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2oo1ng
d2oo1ng
d2oo1ng
Więcej tematów
d2oo1ng