Trwa ładowanie...
d30npbl
06-09-2021 09:13

Grzyby duszone w śmietanie. Ten przepis zawsze się udaje

Przepis

Świeże leśne grzyby duszone w śmietanie muszą choć raz zagościć na twoim talerzu jesienią. Tak przygotowane grzyby zachwycają aromatem i smakiem. Podaj je z ziemniakami lub makaronem.

d30npbl
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: Valerio Pardi - PHOTO
Składniki
  • 1 kg grzybów leśnych
  • 3 cebule
  • 0,5 szklanki dobrej śmietany
  • 3 łyżki masła klarowanego
  • posiekany koperek
  • sól, pieprz
Przepis
  • Grzyby oczyścić, większe pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
  • W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, podsmażyć na złoty kolor, dodać grzyby, posiekany koperek, dusić razem 30 minut uważając, gdyż grzyby mają tendencję do przywierania.
  • Dodać śmietanę, przyprawy i dusić jeszcze 10 minut. Podawać z ziemniakami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Grzyby duszone w śmietanie. Ten przepis zawsze się udaje
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

8
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d30npbl
d30npbl
d30npbl
d30npbl
Więcej tematów
d30npbl